Значення загальних принципів права у правозастосовчій діяльності міжнародних судів - Юхимюк, О. (Історико-правовий часопис, 2017)
У статті проведено аналіз ролі загальних принципів права, визнаних цивілізованими націями, у правозастосовчій діяльності міжнародних судових інстанцій в умовах динамічного зростання відповідних інституцій. З’ясовано, що правозастосовна діяльність нових міжнародних чи регіональних судових або квазісудових інституцій сприяє формуванню нового розуміння загальних принципів права та утвердженню їх вагомості у вирішенні міжнародних та міждержавних спорів.