Початки досліджень історії права Київської Русі на українських землях у 1810-х рр. - Греченко, В.; Ярмиш, О. (Історико-правовий часопис, 2017)
У статті аналізується перша публікація з історії Давньої Русі, видана у Харкові у 1811- 1812 рр., де також уперше на українських землях розглядалися деякі аспекти історії права доби Київської Русі. Розглядається та оцінюється науково-педагогічна діяльність професора історії Харківського університету Г.П. Успенського, який був автором цієї публікації. Його праця не була чисто історико-правовою. Вона містила не тільки елементи історико-правових досліджень, але це був певний етап у розвитку вітчизняної науки історії права.