Договірна свобода як засада договірного права України - Чубоха, Н. (Історико-правовий часопис, 2018)
Стаття присвячена договірній свободі у цивільному праві як основоположній засаді договірного права. Розглянуто зміст зазначеної засади, її співвідношення з іншими принципами цивільного права, зокрема, диспозитивністю. Розкрито значення договірної свободи у розвитку договірного регулювання цивільних відносин. Розширення сфери договірного регулювання цивільних відносин вдосконалить правове регулювання, заповнить наявні у ньому прогалини, позитивно впливатиме на розвиток і приватного права, і відповідних правовідносин.