Адміністративні особливості територіальних змін у сільських ґмінах Львівського повіту у 20-30-х рр. ХХ ст. - Захарчин, Н. (Історико-правовий часопис, 2018)
Досліджено механізми удосконалення адміністративного устрою (на прикладі Львівського повіту) як один з елементів реформування у Другій Речі Посполитій. У міжвоєнний (1918 – 1939 рр.) період ближчі села Львівщини були об’єднані у Львівський повіт. Із становленням основ територіально-адміністративного законодавства в Польщі, проходили і відповідні зміни в регіоні, які аналізуються у статті.