Етапи становлення кримінально-правової охорони державної таємниці за часів СРСР - Сергійчук, В. (Історико-правовий часопис, 2018)
Досліджено історична періодизація становлення кримінально-правової охорони інформації, яка становила державну таємницю за часів СРСР. Автор узагальнив види інформації, за розголошення якої передбачалася кримінальна відповідальність в розглянутий історичний період. У статті розкриті види інформації, яка за своєю суттю становила не тільки державну, але також і військову таємницю, а також інформацію, яка була пов’язана з державною політикою і була секретною. Також автор проаналізував структуру і діяльність державних органів, завданням яких була охорона секретних відомостей.