Індивідум і належна практика державного управління - Ясюк, Е.; Вальчак, Д.; Мадри, Д.; Мерец, Д. (Історико-правовий часопис, 2018)
У статті пропонується новий підхід до поняття так-званого «доброго управління».Змінюється світ, вільна міграція складається з потоку людей, капіталу, товарів і послуг, що вимагає від адміністрації такого ставлення, яке будується на принципах доброзичливості до громадянина Європейського Союзу. Людина як суб’єкт права має не тільки обов’язки, а й права. До неї необхідно ставитися шанобливо, з повагою, толерантно. Незважаючи на владну функцію адміністративного права, в його дискурсі має бути відображена позиція, що змусить адміністрацію тримати громадянина в центрі уваги в процесі прийняття рішень. Адміністрація повинна складатися з кваліфікованих і чуйних службовців, чия діяльність спрямована на служіння громадянину.