Особливості застосування в Україні польського досвіду правового регулювання трудової міграції - Гороть A.; Прокопчук, К. (Історико-правовий часопис, 2018)
У статті зроблено спробу охарактеризовати та проаналізувати особливості розвитку міграційної політики з початку 90-х ХХ ст. і до сьогоднішніх днів, оскільки Україні сьогодні доцільно вивчити польський досвід для запозичення та успішного впровадження певних елементів міграційної політики і принципових підходів до вирішенні подібних проблем в Україні. Важливим компонентом у формуванні українсько-польських відносин у сфері міграції є вдосконалення та розширення правової та договірної бази. Саме з цією метою зроблено спробу проаналізувати та охарактеризувати формування правових та організаційних принципів міграційної політики України на прикладі Республіки Польща з часу набуття нею незалежності, з точки зору як національного права так і міжнародного права.