Деякі проблемні питання пред’явлення особи для впізнання неповнолітньому потерпілому від злочинів насильницького характеру - Карпінська, Н.; Ліщинська-Мартинюк O. (Історико-правовий часопис, 2019)
У статті висвітлюються проблемні питання пред’явлення особи для впізнання неповнолітньому потерпілому від злочинів насильницького характеру за чинним КПК України. Окрему увагу приділено правовій регламентації понять «неповнолітній», «малолітній», «дитина».Розкрито зміст слідчої дії – пред’явлення для впізнання крізь призму психологічних особливостей неповнолітньої особи. Розкрито питання способу та місця проведення впізнання, обгрунтовано необхідність попереднього психологічного вивчення дитини та використання «зеленої кімнати» як ефективної спеціально організованої системи заходів, яка запобігає повторній травматизації психіки та цілком може використовуватися при проведенні пред’явлення особи для впізнання неповнолітньому потерпілому.