Апроксимація екологічного законодавства України до права ЄС: аналіз міжнародної та національної правової бази - Сидор, В. (Історико-правовий часопис, 2019)
В публікації проведено комплексний аналіз актів, що становлять правову основу процесу апроксимації екологічного законодавства України до права ЄС. Встановлено, що поступове приведення національного законодавства у відповідність із законодавством ЄС у галузі охорони навколишнього середовища та природокористування є однією з 16 пріоритетних сфер апроксимації.Досліджено юридичну природу основних етапів апроксимація екологічного законодавства: транспозицію, імплементацію та забезпечення впровадження.